КАРБОНОВИ НАГРЕВАТЕЛИ

Карбоновите нагреватели са инфрачервени нагреватели на карбонова (въглеродна) основа. Те често се наричат и карбонови инфрачервени нагреватели, а също и въглеродни нагреватели. Този тип въглеродни (карбонови) нагреватели се характеризират с инфрачервено лъчение или нагряване в дългия спектър на лъчите. Инфрачервената емисия при тези нагреватели е сравнително ниска. Затова те силно се препоръчват при инфраред сауните, за сметка на керамичните, или стандартните халогенни нагреватели.

Въглеродните или карбоновите нагреватели имат малък диаметър, но голяма повърхностна нагревателна площ, която се нагрява при по- ниска температура. Влакната на въглеродните нагреватели са създадени чрез импрегниране на въглеродно мастило (въглерод в нанометърна форма) в стъклени влакна, които са запечатани между два пласта стъкло, с цел елеминиране на газовете. За залепването на нагревателите не се използват никакви лепила или пластмаси.

Въглеродните нагреватели са изработени за експлоатация за дълъг период от време, без да спират работа (между 8 и 10 часа), за разлика от керамичните и халогенни, при които е добре, при максимална работа от 90 минути, да се изключват за поне един час.

Фирма Сираков С ЕООД изработва висококачествени карбонови нагреватели за нуждите на своите клиенти. Повече за необходимия Ви карбонов нагревател, можете да научите, свързвайки се с нас на посочените в страницата ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.