КВАРЦОВИ НАГРЕВАТЕЛИ

Кварцовите нагреватели се използват изключително много и са силно застъпени в почти всички сфери на промишлеността и машиностроенето. Това се дължи на факта, че те са най- бързо разпределящите топлината. Кварцовите нагреватели се характеризират с изключителна топлообменност и топлоразпределяне по цялата им повърхност.

Доброто топлоотдаване на кварцовите нагреватели, което може да бъде сравнено с вече, не толкова популярните, керамични нагреватели. Това перфектно топлоотдаване при всеки кварцов нагревател се дължи на това, че този тип нагревател е без никаква вътрешна изолация и самата спирала (реотан) е изолирана единствено от кварцовата тръба. Това позволява на тези нагреватели да достигат много по- висока мощност и тя да се разпределя равномерно върху цялата тръба. Във всяка една тръба може да се вкара много по- голямо сечение на кантал, който може да бъде навит и на по- широк дорник, в сравнение със стандартните тръбни нагреватели, където площта е по- ограничена поради необходимостта от поставяне на изолация (кварцов пясък, магнезий, каолин и други специфични материали). Кварцовата тръба от своя страна притежава качествата на изключително добър топлообменник. Кварца бързо поема достигнатата от реотана (кантала) температура и почти мигновено я предава върху повърхността на кварцовия нагревател. (http://www.nagrevatel.eu) Тези нагреватели да изключително близки до инфрачервените нагреватели, но притежават определени различия от тях. Изводите на тези нагреватели могат да бъдат изработени точно както при стандартните тръбни нагреватели. Кварцовите нагреватели могат да се изработят с твърд край, усукан край, с гъвкав край, с разнообразни дължини, съобразно изискванията на клиентите ни.

Силен недостатък на кварцовите нагреватели е чупливостта на кварцовите тръби. Както при всяко стъкло, въпреки че са силно закалени, кварцовите тръби подлежат на чивствителност при удар. Същевременно обаче, тяхната слабост при удар и вибрации се компенсира от устойчивостта им при пресиране. Тук кварцовите нагреватели не са толкова слаби, именно поради закалеността им, която им позволява да издържат не малки тежести върху тях. (http://www.nagrevatel.eu)

Кварцовия нагревател намира приложение във почти всички сфери на производството, но са силно разпространения в производството на полиетиленови продукти, както и последващото им използване във специфичните промишлености, също така кварцовите нагреватели започват да се използват и в животновъдството, където се цели бърза промяна на температурите и поддържането на определени температури, което при големи помещения се достига посредством бързо реагиращи нагреватели. Температурата на кварцовите нагреватели се контролира чрез терморегулатори, в зависимост от нуждите на използването им.

Друга положителна особеност на този тип нагреватели е, че успявайки да запазят цялостта на кварцовата тръба, този нагревател позволява, при изгаряне на кантала (спиралата, реотана), да бъде презареден единствено от нова спирала и да продължи да работи. Това може в продължителен период от време да съкрати производствените разходи на дадено предприятие. http://www.nagrevatel.eu

За допълнителни въпроси и разяснения относно патронните нагреватели, както и за отправяне на конкретно запитване за точно определен вид патронен нагревател, моля не се колебайте да се свържете с нашите експерти на посочените в страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за връзка. Така ние ще можем да изработим желания от Вас нагревател по възможно най- добрия начин, удовлетворяващ вашите конкретни нужди.

Последни статии

Производство на термодвойки

НАГРЕВАТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СУШИЛНИ

Нагреватели за печки, нагреватели за фурни и нагреватели за пещи

Вижте всички нагреватели