Нагреватели за високо температурни условия

ХАРАКТЕРИСТИКА

Нагревателите за високо температурни условия са познати още като нагреватели, работещи при екстремно висока температура. Те са силно познати в областта на работата с метали и метални елементи и сплави. В индустрията, в областта на метало леенето, метало обработката и всички свързани с нея процеси, силно разпространено е използването на нагреватели. Те се използват за работа при екстремно високи температури, достигащи равнища от над 1200-1300 градуса по Целзий.

ОСОБЕНОСТИ

За целта, на покриване нуждите на тези своите клиенти, фирма Сираков С ЕООД (http://www.nagrevatel.eu), произвежда нагреватели. Те, в голямата част от случаите, са тръбни нагреватели, с присъединителни, полу присъединителни, захващащи и захранващи елементи. Тези елементи, по нищо не се различават от стандартните тръбни нагреватели. Разликата тук е материалите, които биват използвани за тази цел. Задължителни при изработката на на нагреватели, работещи при екстремно висока температура, се използват специални материали. Те трябва да са подходящи и издръжливи за желаните температурни нива. Тук е от съществено значение, използваните в нагревателите за висока температура, материали. Особено важна е тръбата, да издържа тези високи температурни равнища. В противен случай, ако тръбата пробие, нагревателя за висока температура, мигновено ще изгори и ще прекъсне работа. Всички в бранша знаят, че това е недопустимо. Тъй като, това коства време, а загубата на време е загуба на пари за всяка една фирма.

РАЗНОВИДНОСТИ

Освен специалните тръби, които фирма Пласи Ко ЕООД (http://www.nagrevatel.eu) използва, които най- често са сходни с тези тръби, използвани при нагревателите за киселини. А именно тръби с тефлоново покритие. Тук, при нагревателите за висока температура, много важно е типа на съпротивителния проводник, който се използва. Типа на кантала от тип „А1“, например достига температурни равнища до 1000- 1100 градуса по Целзий. Докато, на жарената тръба SS316, до 900-1000 градуса по Целзий, след което и двата материала започват да се разтапят.

Всеки може да осъзнае, че за целта използваме Кантал (Kanthal), който е издръжлив на по- висока температура, като типа му се определя от заданието на съответния нагревател за висока температура и съответно от температурата, до която той следва да постигне и при която да работи. Освен основните елементи, всички спомагателни елементи, използвани пти нагревателя за висока температура са изцяло съобразени с условията и температурата на работа и са подбрани от компанията ни, за да могат дълго и безпроблемно да се използват от клиентите ни.

Най- често, в България, тези нагреватели се използват в топенето на алуминии, леенето на алуминии и преработката му, тъй като той изисква именно тези високи температурни равнища, които само нагревателите за висока температура, произведени от Пласи Ко ЕООД могат да достигнат и при които могат да работят дълго и безпроблемно.

За допълнителни въпроси и разяснения относно произвежданите от нас нагреватели за висока температура, както и за отправяне на конкретно запитване за точно определен вид нагревател за висока температура, моля не се колебайте да се свържете с нашите експерти на посочените в страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за връзка. Така ние ще можем да изработим желания от Вас нагревател по възможно най- добрия начин, удовлетворяващ вашите конкретни нужди.

Можете да разгледате другите произвеждани от нас продукти. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.

Последни статии

Производство на термодвойки

НАГРЕВАТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СУШИЛНИ

Нагреватели за печки, нагреватели за фурни и нагреватели за пещи

Вижте всички нагреватели