НАГРЕВАТЕЛИТЕ, ОТОПЛЕНИЕТО И ВЕНТИЛАЦИЯТА

Нагревателите, а по- особено тръбните нагреватели, някои разновидности на миканитовите нагреватели и в по- редки случаи реотани, произведени от фирма Сираков С ЕООД, намират широко приложение в сферата на отоплението и вентилацията на битови и промишлени клиенти.

В домовете на хората често пъти се използват тръбен нагревател в лира (от чугун, алуминий или други материали, използвани за производството на радиатори), където тръбните нагреватели са с мощности от 1kW до средно 6kW – 10kW. Отоплението с нагреватели, посредством вентилация в домашни условия се употребява при по- големи помещения, най- вече къщи, където топлината се разпределя на няколко етажа или в помещения с по- големи площи и по- високи тавани. Обаждайки се на телефоните, посочени в основната интернет страница на фирма Сираков С ЕООДhttp://www.nagrevatel.eu, можете да получите консултация или съвет, какъв точно тип нагревател (реотан), би могъл най- удачно да Ви послужи за отопление на вашия имот. Ние съответно бихме могли да Ви произведем необходимите за отоплението нагреватели, при желание от страна на клиента.

За промишлени цели нагреватели най- често се използват съчетавайки нагревателя за отопление с вентилационна система, предвидена за отопляване на специфични помещения. Използването е за халета, цехове, производствени сгради, сгради с големи площи и други подобни.

Отопляването, посредством вентилация, най- често се осъществява в тръбни проводникови елементи (тръби за пренос на въздушни маси). Тези тръби могат да бъдат стоманени, черни, медни, понякога PVC (ПВЦ), но в тези ситуации има съчетаване на полиетиленовата тръба с друг тип елементи, където се монтират нагревателите, за да се избегне стопяване на самото ПВЦ. Този тип системи обаче са слабо популярни, тъй като се използват за много слаба обмяна на температури, т.е. където нагревателните елементи са слаби като мощност. Тръбите, по които се пренасят топлите въздушни маси биват с диаметър на тръба, средно от 90мм и достигат до 110мм- 130мм, а понякога и над 200мм- 300 милиметра. Това се определя от вида на самата система, площите които следва да бъдат отоплявани и разпределението на тези площи.

Инсталацията на отоплителната система, при тръбен нагревател, най- просто описано става като самия нагревател, предварително изработен във формата на широка спирала с няколко намотки, които понякога се стесняват към центъра на нагревателя, се монтира в самата тръба. Понякога в продължението на основната захранваща с въздух тръба, се монтират по няколко нагревателя, за да се предотврати дебит на топлия въздух. Задвижването на нагретия от нагревателите въздух става с вентилатори (турбини), които са монтирани в началото на системата, непосредствено преди първия нагревател. Оттам топлия въздух бързо и равномерно се разпространява до всички места, до които е изкарана инсталация и е предвидено да бъдат отоплявани използвайки горещи въздушни маси.

Разбира се използват се и много други типове (като вид и форма) тръбни нагреватели, а също така реотани, миканитови нагреватели, но всичко е процес на преценка на експертите по отопление и климатизация, които определят вида на самата отоплителна система.

Този тип системи често се използват и за да работят непрекъснато, не само за отопление на помещения, но и за поддържане на определени температури. Това се получава например в оранжерийни условия, за изолация на влага в определени производства, предпазване от гниене, сушене на дървесина, отглеждане на био култури при специфични условия и други.

Повече информация, бихте могли да откриете на интернет страницата на фирмата Ни – http://www.nagrevatel.eu , или на посочените в страницата начини за контакти с нас.

Последни статии

Производство на термодвойки

НАГРЕВАТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СУШИЛНИ

Нагреватели за печки, нагреватели за фурни и нагреватели за пещи

Вижте всички нагреватели