ПАТРОНЕН НАГРЕВАТЕЛ

Патронните нагреватели са най- популярните видове нагреватели, използвани в множество промишлени сфери и производствени дейности. Изключително разпространени са в сферата на производство на пелети, брикети и други енергийни източници, в дървообработващата промишленост и по- конкретно при производството на мебели, при затоплянето на лепила, стъкларската промишленост, също така, е място на приложение на патронните нагреватели.

Патронните нагреватели (http://www.nagrevatel.eu) в голямата им част представляват тръбен нагревател, изработен от тънкостенна, в масовата част от случаите, стоманена тръба. Освен в стоманена тръба партонен нагревател може да се изработи и в хром- никелова тръба, в месингова тръба (изключително рядко и предимно по настояване на клиентите), в черна тръба, както и в много редки случаи в кварцова тръба.

Характерното име на този тип нагреватели произхожда от формата им. Те биват затапени (затворени) от едната страна, а захранването им влиза в тръбата едностранно. В болшинството от случаите захранването става посредством силиконови кабели, тъй като това е възможно най- лесния начин за изолация на нагревателя и предпазването на нагревателите от изгаряне при преплитане на фаза и нула, което автоматично би довело до изгърмяване на дадения нагревател(http://www.nagrevatel.eu) . Освен това силиконовите кабели позволява удължаване на захранването на патронния нагревател. Така един патронен нагревател може да бъде монтиран на дадено място, а неговото захранване би могло да бъде на няколко метра, а дори и повече от същинското тяло на патронния нагревател.

Патронните нагреватели най- често са прави с различни дължини на тръбите. Така може един патронен нагревател да бъде с дължина на тръбата от 6- 8 сантиметра дължина, но паралелно биха могли да достигнат и до дължина метър и повече, в зависимост от специфичните нужди на клиентите ни. Дебелината на тръбите, използвани при патронните нагреватели би могла да варира от 6 мм и може да достигне до 40-60 мм дебелина на тръбата, отново в зависимост от нуждите на клиента и предназначението на съответния патронен нагревател(http://www.nagrevatel.eu) .

Освен изцяло правата форма на патронните нагреватели, тези патронни нагреватели биха могли да бъдат и под форма „Г“. Тези случаи не са популярни, но се срещат при някои специфични машини.

Мощността, която може да бъде вкарана в един патронен нагревател не е никак малка. Това се дължи главно на факта, че патронния нагревател събира в една своя дължина две дължини на навитата спирала на реотана. Това позволява в един патронен нагревател с определена нагреваема площ да се вмести мощност на нагревателя до два пъти по голяма, в сравнение със същата нагреваема площ (дължина на нагряване на нагревателя – http://www.nagrevatel.eu), в случай че нагревателя е стандартен нагревател с двустранни изводи.

За допълнителни въпроси и разяснения относно патронните нагреватели, както и за отправяне на конкретно запитване за точно определен вид патронен нагревател, моля не се колебайте да се свържете с нашите експерти на посочените в страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за връзка. Така ние ще можем да изработим желания от Вас нагревател по възможно най- добрия начин, удовлетворяващ вашите конкретни нужди.

Последни статии

Производство на термодвойки

НАГРЕВАТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СУШИЛНИ

Нагреватели за печки, нагреватели за фурни и нагреватели за пещи

Вижте всички нагреватели