Спирални нагреватели

Спиралните нагреватели, които са част от бързо нагряващите нагреватели (hot runner hearers), са слабо популярни в България, поне за момента, но са известни в развитите страни, където големите предприятия имат възможността да инвестират големи суми и да развиват своето производство, посредством закупуването на нови машини и съоръжения. Именно факта, че спиралните нагреватели са сравнително нови като вид ги прави доста трудно откриваеми в границите на страната ни. (http://www.nagrevatel.eu)

Всеки спирален нагревател има някои отличителни характеристики, които ги правят драстично по- различни от останалите видове познати електро нагреватели. Спиралните нагреватели заедно с патронните нагреватели, към настоящия момент, са най- силно разпространяващите се нагреватели. (http://www.nagrevatel.eu)

Както вече упоменахме спиралните нагреватели притежават уникална, различаваща ги от останалите нагреватели вид и форма. Всъщност това са тръбни нагреватели, които обаче се изработват не в стандартните кръгли тръби, а в квадратни тръби. В 90% от случаите те биват стоманени профили (неръждаеми или хром- никелови). Най- популярните размери за тези нагреватели са 2ммХ2мм, 2,5ммХ2,5мм, 3ммХ3мм, 3,5ммХ3,5мм, 4ммХ4мм, 4,5ммХ4,5мм, 5ммХ5мм. Естествено това не означава, че това са всички видове профили, които биха могли да се използват. Фирмата ни предлага на своите клиенти всякакви вариации на тези размери поради специфичните изисквания на всяка една машина или съоръжение. Кантала вътре в тези профили е изпънат и добре изолиран от стените на нагревателя. (http://www.nagrevatel.eu) Мощността на тези нагреватели стандартно не е много висока, тъй като тяхната идея е да достигат бързо желаната температура, а не да достигат прекалено висока температура на нагряване. Стандартно тези нагреватели работят при 100W до 350W, но това отново не е пречка да бъдат произведени съобразно специфичните нужди на клиентите. Тези профили се свиват в спирална форма и се характеризират основно с вътрешен диаметър, външен диаметър и височина на нагревателния елемент, както и дължина на изводите. Изводите са добре изолирани с термоизолационна гъвкава обшивка, която може да бъде с избираема от клиента дължина.

Спиралните нагреватели се прилагат върху цилиндрични машини, елементи или пластини, където просто се нанизват на принципа на обикновен пръстен на ръката. Именно поради тази причина е изключително важно да бъде уточнен и спазен вътрешния диаметър на получения се при изработката спирален нагревател. (http://www.nagrevatel.eu)

За допълнителни въпроси и разяснения относно патронните нагреватели, както и за отправяне на конкретно запитване за точно определен вид патронен нагревател, моля не се колебайте да се свържете с нашите експерти на посочените в страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за връзка. Така ние ще можем да изработим желания от Вас нагревател по възможно най- добрия начин, удовлетворяващ вашите конкретни нужди.

Последни статии

Производство на термодвойки

НАГРЕВАТЕЛИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СУШИЛНИ

Нагреватели за печки, нагреватели за фурни и нагреватели за пещи

Вижте всички нагреватели