Грејачот за високо температурни услови

Грејачот за високо температурни услови или познати како греалки кои работат при екстремно високи температури, се силно познати во областа на работата со метали и метални елементи и легури. Во индустријата, во областа на металолеенето, металообработката и сите поврзани со неа процеси, силно распространето е употребата на греалки, кои се користат за работа при екстремно високи температури повисоки нивоа од над 1200-1300 степени Целзии.

За целта на покривање на потребите на овие клиенти, фирма Сираков Со ЕООД (http://www.nagrevatel.eu) произведува греалки кои во поголемиот дел од случаите се цевчести греалки, со пристап, полуприсъединителни, лапа и струјни елементи, по ништо неразликување се од стандардните цевни грејачи. Разликата тука е материјалите кои им се користи за оваа намена. Задолжителни при изработката на греалки кои работат при екстремно високи температури, се користат материјали погодна и издржливи за посакуваните температурни нивоа. Тука е од суштинско значење, користени во грејачот за висока температура, материјали, особено цевката, да издржува овие високи температурни нивоа. Во спротивно, ако цевка пробие, грејачот за висока температура, веднаш ќе изгори и ќе ја прекине работа што сите во индустријата знаат дека е недозволиво, бидејќи тоа чини време, а загубата на време е губење на пари за секоја фирма.

Покрај специјалните цевки кои фирма Пласт копродукции Рибар (http://www.nagrevatel.eu) користи, кои најчесто се слични со овие цевки кои се користат при грејачот за киселини, имено цевки со тефлон слој, тука, кај грејачот за висока температура, многу важно е типот на резистивни диригент, кој се користи. Типот на Канто од тип “А1”, на пример достигнува температурни нивоа до 1000- 1100 степени целзии, а на жарената цевка SS316, до 900-1000 степени целзии, по што и двата материјалот почнуваат да се топи. Секој може да сфати дека за целта користиме Канто (Kanthal), кој е издржлив на повисока температура, како типот му се определува од задачата на соодветниот грејач за висока температура и соодветно од температурата до кој тој треба да постигне и во која да работи. Покрај основните елементи сите помошни елементи кои се користат живина грејачот за висока температура се целосно усогласени со условите и температурата на работа и се одбрани од компанијата ни, за да можат долго и беспрекорно да се користат од страна на нашите клиенти.

Најчесто во Бугарија, овие греалки се користат во топењето на алуминиум, кастинг на алуминиум и преработката му, бидејќи тој бара токму овие високи температурни нивоа кои само грејачот за висока температура, произведени од Пласт копродукции Рибар можат да достигнат и при кои можат да работат долго и беспрекорно.

За дополнителни прашања и појаснување за произведените од нас грејачи за висока температура, како и за давање на конкретна истрага за точно определен вид грејач за висока температура, немојте да се двоумите да контактирате со нашите експерти наведени во страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за врска. Така ќе можеме да изработиме саканиот грејач за можна најдобар начин ги задоволува вашите специфични потреби.


Warning: Undefined array key 1 in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 166

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 166

Warning: Undefined array key 1 in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 168

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 168