Хеликоидни грејачи

Хеликоидни грејачи, кои се дел од брзо загревање греалки (hot runner hearers) се слабо популарни во Бугарија, барем за момент, но се познати во развиените земји, каде големите претпријатија имаат можност да инвестираат големи суми и да развиваат своето производство, преку купување на нови машини и опрема. Токму фактот дека хеликоидни греалки се релативно нови, како вид ги прави доста тешко најдете во границите на нашата земја. (Http://www.nagrevatel.eu)

Секој хеликоидни грејач има некои посебни карактеристики кои ги прават драстично поразлични од останатите видови познати електро греалки. Хеликоидни греалки заедно со Патронот греалки, во моментов, се најсилно се шири греалки. (Http://www.nagrevatel.eu)

Како што веќе споменат хеликоидни грејачи поседуваат уникатен, разликуваме ги од останатите греалки вид и форма. Всушност тоа се цевни грејачи, кои сепак се изработуваат не во стандардните тркалезни цевки, а во квадратни цевки. Во 90% од случаите тие се стомамени профили (нерѓосувачки или хром-никел). Најпопуларните големини за овие греалки се 2ммХ2мм, 2,5 ммХ2, 5мм, 3ммХ3мм, 3,5 ммХ3, 5мм, 4ммХ4мм, 4,5 ммХ4, 5мм, 5ммХ5мм. Секако тоа не значи дека тоа се сите видови профили кои би можеле да се користат. Нашата компанија нуди на своите клиенти сите варијации на овие димензии поради специфичните барања на секоја машина или суоръжение. Кант внатре во овие профили е исправено и добро изолиран од ѕидовите на грејачот. (Http://www.nagrevatel.eu) Моќноста на овие греалки стандардна не е многу висока, бидејќи нивната идеја е да стигнат брзо саканата температура, а не да стигнат превисока температура на загревање. Стандардна овие греалки работат при 100W до 350W, но тоа повторно не е пречка да бидат произведени во согласност со специфичните потреби на клиентите. Овие профили се свиваат во хеликоидни форма и се карактеризираат главно со внатрешен дијаметар, надворешен дијаметар и висина на грејното тело, како и должина на заклучоците. Заклучоците се добро изолирани со термоизолациони флексибилна облошки што може да се со избор од страна на клиентот должина.

Хеликоидни греалки се применуваат врз цилиндрични машини, елементи или плочи, каде што едноставно се нанижа на принципот на обичен прстен на раката. Токму поради оваа причина многу е важно да биде прецизирано и запазен внатрешниот дијаметар на Добивме при изработката хеликоидни грејач. (Http://www.nagrevatel.eu)

За дополнителни прашања и појаснувања во врска Патронот греалки, како и за истекот на конкретно барање за точно определен вид патрони грејач, ве молиме не двоумете се да контактирате со нашите експерти наведени во страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за врска . Така ние ќе можеме да изработиме посакуваниот грејач по најдобар можен начин ги задоволуваат вашите специфични потреби.


Warning: Undefined array key 1 in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 166

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 166

Warning: Undefined array key 1 in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 168

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 168