миканитов нагревател, плосък нагревател, мантиен нагревател

Миканитов грејач

Миканитовите грејачи се поспецифични и слабо популарни, во споредба со останатите видови грејачи. Но тие, како и сите други наоѓаат своето апликација. Миканитов грејач најчесто можете да видите во индустријата и обработка на строго специфични производи. Најчесто се користат при производство и последователна обработка на тешко обработливо производи, но исто така наоѓаат своето хетерогена апликација и на многу други места.

Миканитовия грејач би можел да биде изграден на чиста миканитова основа, а исто така и во компатибилност со специфични керамички форми што ја сочинуваат дадениот миканитов грејач.

Најчесто миканитовите греалки се целосно рамни (слични на плочка или друга слична права и идеална форма). Овој тип на греач се карактеризира по тоа што ретко пати во него треба да се стави висока моќност. Повеќето од миканитовите греалки работат при ниска струја (6V, 8V, 12V, 24V, 36V, 48V), што не значи дека не се користат и за стандардни машини кои работат при стандардна струја (110V, 220V, 360V) . Друга карактеристична нивната средина е слаба моќност, која цел (во поголемиот дел од случаите не надминуваат 400W моќност за грејач).

Освен популарните рамни миканитови греалки, во производството на грејачи се популарни и т.н. барабан грејачи. Тие повторно се врз основа на миканитовия грејач, како можат да бидат интегрирани и со керамички форми.

Изолацијата на овој тип греалки може да биде направена од различни производи. Најчесто за таа цел се користат:

– Нерѓосувачки челик;
– Црни метали;
– Специфични фолии.

Зафатот на миканитовите греалки станува најчесто преку неколку основни методологии кои се зависни од специфичните машини, опрема и услови, каде што треба грејачот да биде монтиран. Така основните начини за држење можат да се опишат како што се:

– Дупчење на дупки во грејачот, со цел зафатот му со завртка, завртка со навој, дюбел или слични;
– Зафатот на грејачот преку штипка / штипки;
– При барабан грејачи, често пати, тие се држење користејќи завртка и навртка, кој стега самиот грејач околу конкретната основа, за која тој е предвиден да одвои топлина.

Миканитовите грејачи се со хетерогена начини на напојување. За таа цел се користат повеќе различни елементи, повторно во зависност од специфичноста на самата машина, за која се предвидени тие. Може да се оправдаат некои од главните (популарни) начини на напојување, како што следува:

– Инсталација на кабелски чевли;
– Монтажа на щекер;
– Монтажа на еврощекер;
– Инсталација на приклучок;
– Инсталација, преку употребата на флексибилен крај или силиконски проводник;
– Други различни методи, при зафатот на миканитовите греалки, кон местото на нивната апликација.

За изработката на секој миканитов грејач фирма Сираков Со ДООЕЛ користи само високо квалитетни материјали од лиценцирани даватели на потребни за производство на дадениот грејач ресурси. Ова осигурува долгиот и корисен живот на дела грејач.