Патронот Грејач

Патронот грејачи се најпопуларните видови грејачи кои се користат во многу индустриски области и производствени активности. Исклучително распространети се во областа на производство на пелети, брикети и други извори на енергија, во дрво индустрија и особено во производството на мебел, при загревањето на лепила, стакло индустрија, исто така, е место на примена на Патронот грејачи.

Патронот греалки (http://www.nagrevatel.eu) во големата им дел претставуваат цевка грејач, изработен од тънкостенна во масовна дел од случаите, челична цевка. Освен во челична цевка партонен грејач може да се направи и во хром никел цевка, во месинг цевка (исклучително ретко и главно по барање на клиентите), во црна цевка, како и во многу ретки случаи во кварц цевка.

Карактеристики име на овој тип греалки потекнува од формата им. Тие се затапени (затворени) од едната страна, а струјата им влегува во цевката еднострано. Во повеќето од случаите струја станува преку силиконски кабли, бидејќи тоа е можно лесен начин за изолација на грејачот и заштитата на грејачи од изгореници при мешаат на фаза и нула, што автоматски ќе доведе до изгърмяване на дадениот грејач (http:// www.nagrevatel.eu). Освен тоа, силиконските кабли овозможува продолжување на напојувањето на Патронот грејач. Така еден Патронот грејач може да се инсталира на едно место, а неговото напојување би можело да биде на неколку метри, па дури и повеќе од вистинскиот тело на Патронот грејач.

Патронот греалки најчесто се прави со различни должини на цевките. Така може еден Патронот грејач да биде со должина на цевката од 6 – 8 сантиметри должина, но паралелно би можеле да достигнат и до должина метар и повеќе, во зависност од специфичните потреби на нашите клиенти. Дебелината на цевките кои се користат во Патронот греалки би можела да се движи од 6 мм и може да достигне до 40-60 мм дебелина на цевката, повторно во зависност од потребите на клиентите и намената на односниот Патронот грејач (http://www.nagrevatel. eu).

Освен целосно правата форма на Патронот греалки, овие патрони греалки би можеле да бидат и во форма “Г”. Овие случаи не се популарни, но се јавуваат кај некои специфични машини.

Моќноста, која може да се стави во еден Патронот грејач не е воопшто мала. Тоа се должи главно на фактот дека Патронот грејач собира во една своја должина две должини навитата спирала на реотана. Ова им овозможува во еден Патронот грејач со одредена нагреваема површина да се смести моќност на греење до два пати поголема во споредба со истиот нагреваема површина (должина на загревање на грејачот – http://www.nagrevatel.eu) во случај грејачот е стандарден грејач со билатерални заклучоци.

За дополнителни прашања и објаснувања за Патронот греалки, како и за поднесувањето на конкретно барање за одреден вид Патронот грејач, ве молиме не двоумете се да се поврзете со нашите експерти наведени во страницата не http://www.nagrevatel.eu контакти врска . Така ние ќе можеме да изработиме посакуваниот грејач на најдобар можен начин, ги задоволуваат вашите конкретни потреби.


Warning: Undefined array key 1 in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 166

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 166

Warning: Undefined array key 1 in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 168

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/womenwor/public_html/wp-content/themes/nagrevateli/single.php on line 168