силиконов нагревател, силиконови нагреватели, силиконов бандажен нагревател, силиконов нагревател за бидон, нагревател за бидон, нагревател, нагреватели, силикон, силиконов, силиконови, nagrevatel, nagrevateli, nagrewatel, silikonov nagrevatel, silikonovi nagrevateli

Силиконски грејачи

Силиконските греалки всушност се обични миканитови греалки, во сета нивна разновидност. Во овој ред на мисли силиконските греалки следува дека може да се рамни, барабанот или друг тип миканитови греалки со нивните специфични особености.

Особеноста на силиконските греалки е дека може да се користи само при ниски или средно високи температурни вредности. Обично тоа се греалки кои не треба да се развие повеќе од 250 – 300 степени целзиусови. Силиконски слој може да биде ставајте преку термо лепило или да бидат вулканизирана.

Придобивките од овие греалки е дека може да се користат против газопроницаемост или за употреба во водна средина, што во други околности не е можно кај миканитовите греалки.

Фирма Сираков Со ДООЕЛ изработува квалитетни силиконски грејачи за потребите на своите клиенти. Повеќе за потребниот ви силикон грејач можете да добиете поврзани се со нас наведени во страницата ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.