НАГРЕВАТЕЛИТЕ, ОТОПЛЕНИЕТО И ВЕНТИЛАЦИЯТА

ХАРАКТЕРИСТИКА

Нагревателите, а по- особено тръбните нагреватели, някои разновидности на миканитовите нагреватели и в по- редки случаи реотани, произведени от фирма Сираков С ЕООД, намират широко приложение в сферата на отоплението и вентилацията на битови и промишлени клиенти.

В домовете на хората често пъти се използват тръбен нагревател в лира (от чугун, алуминий или други материали, използвани за производството на радиатори). Там, където тръбните нагреватели са с мощности от 1kW до средно 6kW – 10kW. Отоплението с нагреватели, посредством вентилация в домашни условия се употребява при по- големи помещения. Най- вече къщи, където топлината се разпределя на няколко етажа или в помещения с по- големи площи и по- високи тавани. Обаждайки се на телефоните, посочени в основната Интернет страница на фирма Сираков С ЕООДhttp://www.nagrevatel.eu, можете да получите консултация или съвет. Относно това какъв точно тип нагревател (реотан), би могъл най- удачно да Ви послужи за отопление на вашия имот. Ние съответно бихме могли да Ви произведем необходимите за отоплението нагреватели, при желание от страна на клиента.

ЗА ПРОМИШЛЕНОСТТА

За промишлени цели нагреватели най- често се използват съчетавайки нагревателя за отопление с вентилационна система, предвидена за отопляване на специфични помещения. Използването е за халета, цехове, производствени сгради, сгради с големи площи и други подобни.

Отопляването, посредством вентилация, най- често се осъществява в тръбни проводникови елементи (тръби за пренос на въздушни маси). Тези тръби могат да бъдат стоманени, черни, медни, понякога PVC (ПВЦ). Но в тези ситуации има съчетаване на полиетиленовата тръба с друг тип елементи, където се монтират нагревателите. Това се прави, за да се избегне стопяване на самото ПВЦ. Този тип системи обаче са слабо популярни, тъй като се използват за много слаба обмяна на температури. Т.е. където нагревателните елементи са слаби като мощност. Тръбите, по които се пренасят топлите въздушни маси биват с диаметър на тръба, средно от 90мм и достигат до 110мм- 130мм. А понякога и над 200мм- 300 милиметра. Това се определя от вида на самата система, площите които следва да бъдат отоплявани и разпределението на тези площи.

ОСОБЕНОСТИ

Инсталацията на отоплителната система, при тръбен нагревател, най- просто описано става като самия нагревател, предварително изработен във формата на широка спирала. Тя може да бъде с няколко намотки, които понякога се стесняват към центъра на нагревателя и се монтира в самата тръба. Понякога в продължението на основната захранваща с въздух тръба, се монтират по няколко нагревателя. Това се прави за да се предотврати дебит на топлия въздух. Задвижването на нагретия от нагревателите въздух става с вентилатори (турбини). Те са монтирани в началото на системата, непосредствено преди първия нагревател. Оттам топлия въздух бързо и равномерно се разпространява до всички места, до които е изкарана инсталация и е предвидено да бъдат отоплявани. Тези, които използват горещи въздушни маси.

Разбира се използват се и много други типове (като вид и форма) тръбни нагреватели. А също така реотани, миканитови нагреватели, но всичко е процес на преценка на експертите по отопление и климатизация. Тези, които определят вида на самата отоплителна система.

Този тип системи често се използват и за да работят непрекъснато. А не само за отопление на помещения, но и за поддържане на определени температури. Това се получава например в оранжерийни условия, за изолация на влага в определени производства. Спомагат за предпазване от гниене, сушене на дървесина, отглеждане на био култури при специфични условия и други.

Повече информация, бихте могли да откриете на интернет страницата на фирмата Ни – http://www.nagrevatel.eu . Или на посочените в страницата начини за контакти с нас.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас продукти. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.

Новини

Патронен нагревател по поръчка

Патронни нагреватели d=10mm L=100mm 300W

Силиконов нагревател

Силиконов Нагревател 500mm x 500mm

Патронни Нагреватели

Патронен нагревател d=16mm L=100mm 300W

Вижте всички новини

Продукти

нагреватели във фолио, нагревател във фолио, нагреватели в алуминиево фолио, нагревател в алумиево фолио, нагревател в алуминий, нагреватели в алумий

НАГРЕВАТЕЛ ВЪВ ФОЛИО

нагревател за пещ, нагреватели за пещи, нагревател за сушилня, нагреватели за сушилня, пещ, нагреватели за пещи, нагреватели за сушилни, пещи, сушилня, сушилни, нагревател, нагреватели

НАГРЕВАТЕЛИ ЗА ПЕЩИ И СУШИЛНИ

керамичен нагревател, керамичен елемент, плосък керамичен нагревател

КЕРАМИЧЕН НАГРЕВАТЕЛ

Вижте всички нагреватели

Услуги

МЕХАНИЗЪМ И ИНСТРУМЕНТАРИУМ ЗА ОБРАТНА ВРЪЗКА И ОЦЕНКА ОТ СТРАНА НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА ОТНОСНО ДЕЙСТВИЯТА НА ИАОС, СВЪРЗАНИ С ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Гражданското участие в опазването на околната среда

Вижте всички услуги