гъвкав нагревател, нагревателен кабел

ГЪВКАВИ НАГРЕВАТЕЛИ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Гъвкави нагреватели представляват нагревател с вид на кабелен проводник. Познати са също като нагревателен кабел. Разликата е, че гъвкавия нагревател има доста по- високо ниво на топло отдаване. Това се определя в сравнение със стандартните проводници, които имат много по различна изолация и разбира се, предназначение.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Гъвкави нагреватели бяха масово използвани, особено преди години, при изграждането на нови жилищни сгради, за така нареченото подово и стенно отопление. В тези случаи гъвкавите нагреватели се полагаха под замазката на подове и стени и посредством специално изведен терморегулатор се включваха, с цел отопление на сградата. Поради голямата си консумация, освен в случаи на алтернативен източник на електроенергия, те се превърнаха в скъпо удоволствие. Тяхната употреба за тези начинания значително намаля, през последните години, особено при непрекъснато повишаващите се цени на електроенергията в световен мащаб.

МОЩНОСТ

Мощността на даден гъвкав нагревател, се определя, отново на принципа на всички други нагреватели, на база на използваната площ. Тук се наблюдават вариации от това, че в определени ситуации става възможно полагането на няколко слоя гъвкав нагревател един върху друг. Посредством това може да бъде удвоена, дори утроена и учетворена мощността на отопляваната площ, от даден нагреваем кабел, което разбира се, както всичко нестандартно, води до други недостатъци.

Мощността може да варира от диаметъра на реотана, от който е изработен дадения гъвкав нагревател. Така един гъвкав нагревател най- стандартно варира от 0,10 квадратни милиметра и достига до 25,00 квадратни милиметра. Това обаче съвсем не означава, че гъвкавите нагреватели се изработват само в този си диапазон. Напротив, гъвкавите нагреватели, благодарение на своята пластичност. Могат да бъдат определени като най- лесно деформиращите се и подлежащи на лесна употреба нагреватели. Предходното се определя в сравнение с всички останали видове нагреватели.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Гъвкави нагреватели се използват най- вече в новите подлези, по стълбища, обществени сгради, улици, тръбопроводи, където лесно се стига до замръзване. Така се получават допълнителни разходи и вреди за собствениците или хората, използващи тези места. Също така модерна употреба, нагреваем кабел намират при предотвратяването на конденза и влагата в алуминиевите и ПВЦ дограми. Също така и при премахването на влагата от стените в новопостроени сгради и съоръжения.

За активация на този тип отоплителни системи, използващи гъвкав нагревател, се използва специална апаратура. Тя се определя в зависимост от вида, мощността и начина на употреба на дадената нагревателна система.

За доставката на тази апаратура Сираков С ЕООД използва само лицензирани фирми, утвърдени компании в сферата на производството и доставката на подобен тип апаратура.

За качественото изпълнение на този тип системи Сираков С предлага доставка и монтаж на предварително изработените гъвкави нагреватели. Това гарантира тяхното коректно инсталиране и дългосрочна употреба. Това, разбира се важи в пълна степен и за монтажа и пускането в експлоатация на всеки нагревател, изработен от нашата компания.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.