МИКАНИТОВИ НАГРЕВАТЕЛИ

Миканитовите нагреватели са по- специфични и слабо популярни, в сравнение с останалите типове нагреватели. Но те, подобно на всички други намират своето приложение. Миканитов нагревател най- често бихте могли да видите в промишлеността и обработката на строго специфични изделия. Най- често се използват при производство и последваща обработка на трудно обработваеми продукти, но също така намират своето разнородно приложение и на много други места.

 

Миканитовия нагревател би могъл да бъде изграден на чиста миканитова основа, а също така и в съвместимост със специфични керамични форми, изграждайки дадения миканитов нагревател.

 

Най-често миканитовите нагреватели биват изцяло плоски (наподобяващи плочка или друга подобна права и идеална форма). Този тип нагревател се характеризира с това, че рядко пъти в него следва да се вкара висока мощност. Повечето от миканитовите нагреватели работят при ниска сила на тока, което не означава, че не се използват и за стандартни машини, работещи при стандартна сила на токаю. Друга отличителна тяхна черта е слабата мощност, която целят (в по- голямата част от случаите не надвишават 400W мощност за нагревател).

 

Освен популярните плоски миканитови нагреватели, в производството на нагреватели са популярни и така наречените барабанни нагреватели. Те отново са на базата на миканитовия нагревател, като могат да бъдат съвместени и с керамични форми.

 

Изолацията на този тип нагреватели може да бъде направена от различни изделия. Най- често за целта се използват:

 

–      неръждаема стомана;

–      черни метали;

–      специфични фолиа.

 

Захващането на миканитовите нагреватели става най- често посредством няколко основни методики, които са зависими от специфичните машини, оборудване и условия, където следва нагревателя да бъде монтиран. Така основните начини за захващане могат да се опишат като:

 

–      пробиване на дупки в нагревателя, с цел захващането му с винт, болт с резба, дюбел или други подобни;

–      захващането на нагревателя посредством щипка/ щипки;

–    при барабанните нагреватели, често пъти, те биват захващани, използвайки винт и гайка, който затяга самия нагревател около специфичната основа, за която той е предвиден да отделя топлина.

 

Миканитовите нагреватели са с разнородни начини на захранване. За целта се използват множество различни елементи, отново в зависимост от спецификата на самата машина, за която са предвидени те. Може да се обосноват някои от основните (популярни) начини на захранване, както следва:

 

–      монтаж на кабелни обувки;

–      монтаж на щекер;

–      монтаж на еврощекер;

–      монтаж на щепсел;

–      монтаж, посредством използването на гъвкав край или силиконов проводник;

–      други разнообразни методи, при захващането на миканитовите нагреватели, към мястото на тяхното приложение.

 

За изработката на всеки миканитов нагревател фирма Сираков С ЕООД използва само високо качествени материали от лицензирани доставчици на необходимите за производство на дадения нагревател ресурси. Това гарантира дългия и полезен живот на произведения нагревател.