промишлени тръбни нагреватели, промишлен тръбен нагревател, електрически тръбни нагреватели, електрически тръбен нагревател, тръбни нагреватели, тръбен нагревател

ТРЪБНИ НАГРЕВАТЕЛИ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Тръбни нагреватели са, може би, най- популярния вид нагреватели, познат на пазара. Всеки тръбен нагревател намира най- разнообразни приложения. Биха могли да заместят останалите видове нагреватели, познати в електротехниката, при определени условия.

Тръбните нагреватели са добре познати на всички специалисти в областта. А също така и на всички, занимавали се някога с нагреватели, нагревателни елементи и нагревателни системи. Всеки тръбен нагревател притежава своя строга индивидуалност, която се характеризира с вида, формата му и начина му на приложение. За целта фирма Сираков С ЕООД е разработила перфектно своята система, за производство на този вид електрически нагревател. Тя позволява оптималното съчетание между качество на използваните материали, формата на нагревателя, която клиента желае. Позволява да се определи мощността, която може да бъде вкарана в конкретния вид нагревател и която му гарантира максимална надеждност и дълъг живот.

ПРОИЗВЕЖДАНИТЕ ОТ НАС ТРЪБНИ НАГРЕВАТЕЛИ

Технолозите на компанията ни са хора, с дългогодишен опит в сферата на производството на електронагреватели. Експертите ни винаги се наемат с предварителна оценка на всеки поръчан тип нагревател. Не рядко се стига до даване на съвети на потребителите на нашите продукти, давайки се препоръки, най- вече за съкращаване или увеличаване на мощността, промяна на формата и вида на нагревателя, промяна на материала, от който се изработва нагревателя, начина на захващане и употреба, съответстващ на конкретната работна среда.

Всичко това ние правим, с цел подобряване дейността и работата на клиентите ни. Това е така, защото всеки клиент и неговото пълно задоволяване е от изключително значение за Нас.

ИЗПОЛЗВАНИ ТРЪБИ

Всеки тръбен нагревател е предпочитан от клиентите Ни и препоръчван от фирмата Ни (при условие, че може да бъде приложен този тип нагревател). Така е, поради факта, че тези нагреватели, представляват най- голямо удобство във всяко едно отношение. Така например тръбните нагреватели притежават изключителната характеристика, че биха могли да се изработят от няколко вида материал. Това, от своя страна, улеснява максимално прилагането им, при почти всички познати условия на работа. Така тръбните нагреватели биха могли да се изработят от:

–   стоманена (неръждаема, хром- никел) тръба, която е най- разпространената в последно време тръба, като предпочитан материал, за изработка на тръбен нагревател. Това е така поради нейната изключителна устойчивост и приложимост към всички условия на работа. Този тип тръба е подходяща за използване във всички видове работни среди;

 • никроталова тръба;
 • черна тръба – този тип тръба е по- скоро част от миналото, но често пъти хората я предпочитат поради по ниската крайна цена на нагревателя, която се постига при употребата й, поради по- ниската й цена, в сравнение с неръждаемата и медната тръба. Този тип тръба се използва най- често при суха и въздушна работна среда, но не е подходяща за употреба при водна среда и специфични условия на употреба и приложение;
 • медна тръба – този тип тръба позволява максимални деформации и постигане на най- нестандартни форми, в сравнение с другите два вида тръби. Паралелно с това, мощността, която би могла да събере в себе си варира в много широк диапазон. Този тип тръба е подходяща за използване във всички видове работни среди.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТРЪБНИТЕ НАГРЕВАТЕЛИ

Същевременно тръбните нагреватели са много лесно използваеми при всички познати условия на работа. Този тип нагревател лесно се прилага в:

 • суха работна среда– работна среда, при която се развива много силно топло отделяне и където в болшинството от случаите, нагревателя трябва да работи при изолирани условия, в малка съвместимост с кислород, влага и при голямо налягане и концентрация на топли вълни;
 • водна среда – за този тип среда се прилагат нагреватели, изработени от неръждаема тръба и медна тръба, тъй като характеристиките на черната тръба не позволяват тя да се използва във водни условия. Прилагането на нагревателите тук се получава при частично потапяне (по- популярния метод), когато нагревателя се потапя в течността само до нивото на активната си грееща част, а другия метод е пълното потапяне, кога целия нагревател бива потопен във течността, но за целта се полага допълнителна изолация при захващането му, с цел предотвратяване на бързото му нагаряне и обезопасяване на работните условия;
 • въздушна среда – този тип среда се свързва с големия обем кислород, с който се застъпва нагревателя. Обикновено се характеризира с затоплянето на по- големи площи, които не са изцяло сухи и са със слабо съдържание на влага;
 • специфична работна среда – тук се визират непопулярните условия на приложение на нагревателите Ни. Често пъти това са места или помещения, където се развиват специфични температурни амплитуди, има наличие на особени химични и физични условия, наблюдава се употреба при не характерни топлинни и водни източници.

ВИДОВЕ ТРЪБНИ НАГРЕВАТЕЛИ

Голямо удобство при тръбните нагреватели е разнообразната форма, която биха могли да приемат, в по- голяма или по- малка степен, независимо от типа използвана тръба. Способността им да приемат различни и специфични форми, позволява на тръбните нагреватели да се адаптират и приспособяват към почти всяко производство и употреба. Така например популярни форми, които приемат тръбните нагреватели, могат да бъдат:

 • тръбен нагревател тип „Фиба”;
 • тръбен нагревател тип „двойна Фиба”;
 • тръбен нагревател тип „тройна Фиба”;
 • тръбен нагревател тип „спирала”;
 • прав тръбен нагревател;
СПЕЦИФИЧНИ ФОРМИ ТРЪБНИ НАГРЕВАТЕЛИ:
 • тръбен нагревател тип „буква М”;
 • тръбен нагревател тип „буква Г”;
 • тръбен нагревател тип „буква П”;
 • тръбен нагревател тип „буква N”;
 • тръбен нагревател тип „буква V”;
 • тръбен нагревател тип „буква W”;
 • тръбен нагревател тип „буква C”;
 • тръбни нагреватели със специфични форми;
 • други тръбни нагреватели – познати са и фирмата ни е изпълнявала хиляди различни и специфични нагреватели, задоволяващи и най- странните и нестандартни изисквания на клиентите Ни.

СУРОВИНИ И МАТЕРИАЛИ, ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО

Удобството, при постигане на високото качество на този тип нагревател се постига посредством високото качество на материалите, които фирмата Ни използва. В това число само и единствено шведски кантал (KANTHAL – http://www.kanthal.com), който е най- високо качество. Същевременно притежава най- добрите характеристики, добре известни на всички специалисти в областта на нагревателните съоръжения. Голямото разнообразие на кантал, който Шведите предлагат, позволява използването на богата гама дебелини на кантала (в милиметра). Постигането на необходимата мощност с този висококачествен тип кантал позволява максимална мощност при оптимални икономии от мащаба. Това придава дълъг и полезен живот на всеки нагревател.

ПОДДЪРЖАНЕ НА ДОБРИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Дългите и ползотворни взаимоотношения на фирма Сираков С ЕООД с шведските ни партньори от КАНТАЛ, са в основата на качествените изделия, които предлагаме на пазара и при всички положения са станали причина за почти 20 годишната история на фирмата Ни в сферата на производството на електронагреватели. Не случайно фирма кантал притежава абсолютно всички сертификати за качество и е едноличен лидер на всеки панаир или конкурс, на който се явява. Това със сигурност е огромно преимущество в полза на клиентите на Сираков С ЕООД, които ползват производство на нагреватели като услуга, съпътстваща техния бизнес.

Друга важна съставна част на нагревателите са тръбите. Не случайно фирмата Ни се е насочила към доставчици лидери в сферата на производството на тръби (от неръждаема, медна и черна тръба). Това са фирми от България, Италия, Русия, Полша и други, които гарантират с качеството си, че нагревателя, който ще си закупите от нас, ще бъде изработен с най- добрите възможни ресурси, познати и налични на световните пазари.

Тези тръби биват доставяни в различни форми, дължини и дебелини на стените. Дебелината на стената на всяка тръба е основен способ, който се използва при изработката на специфичния нагревател, независимо от какъв тип тръба е той. Използват се много разнообразни тръби с изключително разнородни диаметър на тръбата (от ф5 до ф120, а понякога дори повече) и дебелина на стените на всяка тръба (от много тънкостенни до много дебелостенни).

Всички други съставни елементи като магнезиев окис MgO, кварцов пясък, каолин, силикон, керамика и други, необходими за производство на нагревател от специфичен тип, гарантират неговата максимална издръжливост и продуктивност.

ПРЕДИМСТВА НА ТРЪБНИТЕ НАГРЕВАТЕЛИ

Изолацията, която се постига при тръбните нагреватели е максимално сполучлива, на фона на другите типове нагреватели. Това се обуславя най- вече от здравината на самите тръби. Сами по себе си те са слабо податливи на счупване. Едновременно са самостоятелни деформации и всякакъв вид промяна на формата им, без външна намеса. Освен естествената изолация на тръбата, нагревателя се изолира и вътрешно. Това се получава, като реотана се отделя от стените на тръбата, използвайки се няколко различни методики.

ДОБРА ИЗОЛАЦИЯ

Основни начини за вътрешна изолация са използването на магнезиев окис MgO или кварцов пясък и каолин. Магнезиевият окис се впръсква интензивно, като се получава ефект на пресоване, след което тръбата се изтегля, за постигане на желаният диаметър. При другата технология, която се използва, каолина се нанизва на реотана и между реотана и вътрешната стена на тръбата и се впръсква кварцов пясък под голямо налягане. След което процеса завършва чрез трамбоване, с цел максимално запълване на празнините с кварцов пясък.

Тръбни нагреватели са изключително подходящи за използване при всякакви условия поради многобройните начини за поставяне на краища на нагревателя. Могат да бъдат – усукан край, твърд край, гъвкав край, силиконов кабел, кабелни обувки, както мъжки, така и женски. Използват се различни методи за захващане към уреда, машината или инструмента, където ще бъде използван всеки нагревател. Това захващане става лесно посредством полагане на шини, захващане на накрайници от много различни типове, щипки, а също така и много други методи и начини, позволяващи лесен монтаж и демонтаж на произведения нагревател.

СФЕРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Тръбни нагреватели намират най- широко приложение, в сравнение с всички останали типове нагреватели. Тръбен нагревател може да бъде открит в машина, оборудване, помещение и среда, намиращи се във всяка възможна сфера на производството, технологиите и икономиката като цяло. Това биха могли да бъдат:

 • Металургия и металургична промишленост;
 • Химия и химическа промишленост;
 • Текстил и текстилна промишленост;
 • Хранителна и хранително- вкусова промишленост;
 • Дървообработване и дървотелство;
 • Екогорива, екопреработка и алтернативни горива и алтернативниизточници на отопление и енергия;
ДРУГИ ПРИЛОЖЕНИЯ:
 • Електротехниката и Енергийна промишленост;
 • Медицина;
 • Хотели, хотелиерско оборудване и хотелиерски бизнес;
 • Ресторанти, ресторантьорско оборудване и кухненско оборудване;
 • Спа центрове, балнео и уейлнес куросри и санаториуми;
 • Професионални и домашни басейни;
 • Професионални и персонални сауни;
 • Печатници и печатарска промишленост;
 • Сушилни във всички видове производства;
 • Пътни и транспортни съоръжения и строителство;
 • Селско стопанство и селскостопанско производство;
 • много други сфери и сектори на дейност

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.