промишлени тръбни нагреватели, промишлен тръбен нагревател, електрически тръбни нагреватели, електрически тръбен нагревател, тръбни нагреватели, тръбен нагревател

Цевка грејач

Цевчестите грејачи се, можеби, најпопуларниот вид грејачи, познат на пазарот. Тие наоѓаат најразлични апликации и во голема мера би можеле да ги заменат другите видови греалки, познати во електротехниката, под одредени услови.

Цевчестите грејачи се добро познати на сите специјалисти во областа, а исто така и на сите занимавале некогаш со греалки, грејни елементи и грејни системи. Секој цевка грејач има своја строга личност, која се карактеризира со видот, формата му и начинот на апликација. За таа цел фирма Сираков Со ДООЕЛ има развиено совршено својата систем, за производство на овој вид на електричен грејач, која овозможува оптимално комбинација меѓу квалитет на употребените материјали, форма на грејачот, која клиентот сака, како и моќта која може да се стави во конкретниот вид греач и која му гарантира максимална сигурност и долг живот.

Програмери на компанијата не се луѓе со долгогодишно искуство во областа на производството на електронагреватели кои секогаш се вработуваат со претходна проценка на секој порачан тип грејач. Не ретко се доаѓа до давање на совети на корисниците на нашите производи, давајќи се препораки, особено за намалување или зголемување на моќноста, промена на формата и видот на грејачот, промена на материјалот од кој се изработува грејачот, начинот на држење и употреба, во согласност со конкретната работна средина. Сето тоа ние го правиме, со цел подобрување активностите и работата на нашите клиенти, бидејќи секој клиент и на неговото целосно задоволување е од исклучително значење за Нас.

Секој цевка грејач е фаворизирана од страна на нашите клиенти и препорачани од фирмата Ни (под услов може да се примени овој тип на греач), поради фактот дека овие греалки, претставуваат најголема удобност во секој поглед. На пример цевки греалки имаат ексклузивна карактеристика дека би можеле да се изработат од неколку видови на материјал, што од своја страна ја олеснува максимално нивната примена, за речиси сите познати услови на работа. Така цевки греалки би можеле да се изработат од:

– Челична (нерѓосувачки, хром-никел) цевка, која е распространета во последно време цевка, како омилен материјал за изработка на цевка грејач. Тоа е така поради нејзината извонредна отпорност и применливост на сите услови на работа. Овој тип на цевка е погодна за употреба во сите видови на работни средини;
– Никроталова цевка;
– Црна цевка – овој тип на цевка е повеќе дел од минатото, но често пати луѓето ја сакаат поради ниската крајна цена на грејачот, која се постигнува со употребата, поради ниската нејзината цена, во споредба со нерѓосувачки и бакарни цевки . Овој тип на цевка се користи најчесто кај сува и воздушна работна средина, но не е погодна за употреба во водна средина и специфични услови на употреба и примена;
– Бакарна цевка – овој тип на цевка овозможува максимални деформации и постигнување на највисок нестандардни форми, во споредба со другите два типа на цевки. Паралелно со тоа, силата, која би можела да ги собере во себе се движи во многу широк опсег. Овој тип на цевка е погодна за употреба во сите видови на работни средини.

Истовремено цевки грејачи се многу лесно употребливи во сите познати услови на работа. Овој тип на греач лесно се применува во:

– Сува работна средина-работна средина, во која се развива многу силно топло одвојување и каде што во повеќето од случаите, грејачот треба да работи со изолирани услови, во мала компатибилност со кислород, влажност и при големо притисок и концентрација на топли бранови;
– Водна средина – за овој тип на средина се применуваат греалки, изработени од нерѓосувачки цевка и медна цевка, бидејќи карактеристиките на црната цевка не дозволуваат таа да се користи во водни услови. Примената на грејачи тука се добива при делумно потопување (во популарниот метод), кога грејачот се потопува во течноста само до нивото на активната си грееја дел, а другиот метод е целосно потопување, кога целиот грејач треба потопен во течноста, но за целта се вложува дополнителна изолација при зафатот му, со цел спречување на брзиот му нагаряне и обезбедување на работните услови;
– Воздух – овој тип на средина се поврзува со големиот обем кислород, со кој се залага грејачот. Обично се карактеризира со затоплувањето на поголеми површини, кои не се целосно суви и се со слабо содржина на влага;
– Специфична работна средина – тука се паралелни непопуларни услови на примена на грејачи Ни. Често пати тоа се места или простории каде се развиваат специфични температурни амплитуда, има присуство на посебни хемиски и физички услови, забележува се употреба при не карактеристични топлотни и водни извори.

Удобност при цевки греалки е разновидна форма која би можеле да прифатат во поголема или помала мера, без оглед на типот користи цевка. Нивната способност да прифатат различни и специфични форми, им овозможува на цевчестите греалки да се прилагодат и приспособуваат на речиси секое производство и употреба. На пример популарни форми кои прифаќаат цевки греалки, можат да бидат:

– Цевка грејач тип “Фиба”;
– Цевка грејач тип “двојна Фиба”;
– Цевка грејач тип “тројна Фиба”;
– Цевка грејач тип “спирала”;
– Право цевка грејач;
– Цевка грејач тип “буква М”;
– Цевка грејач тип “буква Г”;
– Цевка грејач тип “буква П”;
– Цевка грејач тип “буква N”;
– Цевка грејач тип “буква V”;
– Цевка грејач тип “буква W”;
– Цевка грејач тип “буква C”;
– Цевки греалки со специфични форми;
– Други цевки греалки – познати се и фирмата не е пуштана илјади различни и специфични греалки, задоволство и на чудни и нестандардни барања на нашите клиенти.

Карактеристики, при постигнување на висок квалитет на овој тип на греач се постигнува преку високиот квалитет на материјалите што фирмата ни користи, вклучувајќи само и единствено шведски Кант (KANTHAL – http://www.kanthal.com), кој е висок квалитет и поседува најдобрите карактеристики, добро позната на сите специјалисти во областа на грејни инсталации. Големата разновидност на Кант, кој Швеѓаните нудат, овозможува користење на богата гама дебелини на Кант (во милиметри), како и различни состојки, кои се карактеризираат секој вид Кант. Постигнување на потребната моќност со овој висококвалитетен тип Кант овозможува максимална моќност при оптимални економии на обем, што дава долги и корисен живот на секој грејач. Долгите и корисни односи на фирма Сираков Со ДООЕЛ со шведските ни партнери од Кант, се во основата на квалитет производи што ги нудиме на пазарот и кај сите положби станале причина за речиси 20 годишната историја на компанијата Ни во областа на производството на електронагреватели. Не случајно фирма Кант има апсолутно сите сертификати за квалитет и е единствен водач на секој саем или конкурс, на кој се јавува. Тоа е секако огромна предност во корист на клиентите на Сираков Со ДООЕЛ кои користат производство на грејачи како услуга, истовремена нивниот бизнис.

Друга важна составен дел на грејачи се цевките. Не случајно Нашата компанија се е насочена кон добавувачи лидери во областа на производство на цевки (од нерѓосувачки, бакарна и црна цевка). Тоа се компании од Бугарија, Италија, Русија, Полска и други кои гарантираат со квалитетот дека грејачот, кој ќе си ги купите од нас, ќе биде изработен со најдобрите можни ресурси, познати и достапни на светските пазари. Овие цевки се испорачуваат во различни форми, должини и дебелини на ѕидовите. Дебелината на ѕидот на секоја цевка е основен начин кој се користи при изработката на специфичниот грејач, независно од каков тип цевка е тој. Користат се многу различни цевки со исклучително хетерогена дијаметар на цевката (од ф5 до ф120, а понекогаш дури и повеќе) и дебелина на ѕидовите на секоја цевка (од многу тънкостенни до многу дебелостенни).

Сите други составни елементи како кварцен песок, каолин, силикон и други потребни за производство на грејач од специфичен тип, гарантираат неговата максимална издржливост и продуктивност.

Изолацијата која се постигнува со цевки греалки е максимално безпогрешен, со оглед на другите видови грејачи. Ова се условува најмногу од цврстината на самите цевки. Сами по себе тие се слабо подложни на кршење, самостојни деформации и секаков вид промена на форма, без надворешно мешање. Освен природната изолација на цевката, грејачот се изолира и внатрешно, како жица се одделува од ѕидовите на цевката, користејќи неколку различни методи. Основни начини за внатрешна изолација се употребата на кварцен песок и каолин (каолина се нанизва на жица и меѓу жица и каолина и каолина и внатрешниот ѕид на цевката се вбризгува под голем притисок кварцен песок, по што процесот завршува со трамбоване, со цел максимално пополнување на празнините со кварцен песок) и користење само на кварцен песок (преку растегнување и позиционирање на жица и вбризгување под голем притисок на кварцен песок од специјална опрема.

Цевчестите грејачи се исклучително погодни за употреба во сите услови поради многубројните начини за поставување на страни на грејачот (превртува крај, хард крај, флексибилен крај, силиконски кабел, кабелски чевли, како машки и женски) и користење на различни методи на држење кон апаратот, машината или алатката, каде што ќе се користи секој грејач. Тоа држење станува лесно преку поставување на шини, држење на црева од многу различни типови, штипки, а исто така и многу други методи и начини кои овозможуваат лесен монтажа и демонтажа на дела грејач.

Цевчестите греалки наоѓаат најшироко апликација, во споредба со сите други типови грејачи. Цевка грејач може да биде пронајден во машина, опрема, просторија и средина, се наоѓаат во секоја можна сфера на производството, технологијата и економијата во целина. Тоа би можеле да бидат:

– Металургија и металуршки индустрија;
– Хемија и хемиска индустрија;
– Текстил и текстилна индустрија;
– Додаток и прехранбената индустрија;
– Дрво и дървотелство;
– Екогорива, екопреработка и алтернативни горива и алтернативниизточници на греење и енергија;
– Електричар и Енергетска индустрија;
– Медицина;
– Хотели, хотелиерско опрема и хотелиерски бизнис;
– Ресторани, ресторантьорско опрема и кујната опрема;
– Спа центри, балнео и уейлнес куросри и санаториум;
– Професионални и домашни базени;
– Професионални и персонални сауни;
– Печатници и Печатење индустрија;
– Сушари во сите видови на постапки;
– Патни и транспортни капацитети и градежништво;
– Земјоделство и земјоделско производство;
– Многу други области и сектори на активност …