карбонов нагревател, карбонови нагреватели, въглероден нагревател, въглеродни нагреватели, нагревател, нагреватели, инфрачервен нагревател, карбонов инфрачервен нагревател, карбонови инфрачервени нагреватели, карбонови инфраред нагреватели

КАРБОНОВИ НАГРЕВАТЕЛИ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Карбонови нагреватели са инфрачервени нагреватели на карбонова (въглеродна) основа. Те често се наричат и карбонови инфрачервени нагреватели, а също и въглеродни нагреватели. Този тип въглеродни (карбонови) нагреватели се характеризират с инфрачервено лъчение или нагряване в дългия спектър на лъчите. Инфрачервената емисия при тези нагреватели е сравнително ниска. Затова карбонов нагревател силно се препоръчва при инфраред сауните, за сметка на керамичните, или стандартните халогенни нагреватели.

ОСОБЕНОСТИ

Въглеродните или карбонови нагреватели имат малък диаметър, но голяма повърхностна нагревателна площ, която се нагрява при по- ниска температура. Влакната на въглеродните нагреватели (карбонов нагревател), са създадени чрез импрегниране на въглеродно мастило (въглерод в нано метърна форма) в стъклени влакна, които са запечатани между два пласта стъкло, с цел елиминиране на газовете. За залепването на нагревателите не се използват никакви лепила или пластмаси. Въглеродни нагреватели могат да бъдат много и различни по форма и размери нагреватели, но с унифицирани характеристики. Всеки въглероден нагревател може да бъде персонализиран, изцяло, по предварително задание. Въглероден нагревател може да бъде изработен и по модел, ако клиента разполага с такъв.

ПЛЮСОВЕ

Въглеродни нагреватели (карбонови нагреватели) са изработени за експлоатация за дълъг период от време, без да спират работа (между 8 и 10 часа), за разлика от керамичните и халогенни, при които е добре, при максимална работа от 90 минути, да се изключват за поне един час.

МИНУСИ

Като повечето сходни като тип нагреватели и халогенните нагреватели имат голям недостатък. Те са лесно чупливи, поради факта, че са изработени в специална халогенна стъклена тръба, която е крехка сама по себе си.

Фирма Сираков С ЕООД изработва висококачествен карбонов нагревател за нуждите на своите клиенти. Повече за необходимия Ви карбонов нагревател, можете да научите, свързвайки се с нас на посочените в страницата ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.