керамичен нагревател, керамичен елемент, плосък керамичен нагревател

КЕРАМИЧНИ НАГРЕВАТЕЛИ

ХАРЕКТЕРИСТИКА

Керамични нагреватели по поръчка, често пъти биват определяни като отживелица, може би поради факта, че те са едни от пионерите при електрическите нагреватели. Както всяко нещо, във времената на динамично развитие на технологиите, машините и производствените цикли. За това те все по- слабо биват използвани в различните производства.

Керамични нагреватели по поръчка, обаче, все още не са чак толкова изживели живота си и все още биват използвани не малко. Особено в по- слабо развитие страни, с по- слаби икономики, точно както е в България в момента. Това се дължи на невъзможността или по- слабата възможност за развитие и модернизация на технологиите в различните производства.

ОСОБЕНОСТИ

Керамични нагреватели по поръчка, се използват не толкова много, тъй като са смятани, а и реално са значително по- опасни от останалите нагреватели. Това е така заради реотаните (спиралите кантал), които при керамичните нагреватели (http://www.nagrevatel.eu) са открити, а по тях протича силен ток. Това носи риск за операторите на машините и съоръженията, но и за целите производства на компаниите. Тъй като лесно може да възникне дефект и по други части на машините, породен от прегряване, влага, възпламеняване и други. Ако обаче сигурността им е добре подсигурена, керамични нагреватели по поръчка, са изключително ползотворни. Наравно с кварцовите нагреватели, те са много силни топло обменници. Това се дължи на липсата на вътрешна изолация и открития кантал.

СПЕЦИФИКАЦИЯ

Керамичен нагревател по поръчка, може да има много и различни форми. Зависи от особеността на машината и самия керамичен елемент/и на нагревателя. Най- често използваните керамични елементи, които се използват са цилиндрични керамични елементи, които спрямо мощността, която следва да събере нагревателя са със специфичен диаметър (особено често се използват цилиндрични керамики с диаметър d=26мм и d=32мм, но и много други). Тези цилиндрични елементи разполагат с определен брой улей където се нанизва спиралата кантал. Така мощността на нагревателя се разпределя по цялата площ на нагревателя.

ВИДОВЕ

Един керамичен нагревател по поръчка може да бъде изграден от няколко или множество такива керамични елементи, в зависимост каква дължина следва да нагряват. Най- често биват с дължина от 500мм до 1500мм, но това не означава, че не могат да излязат от тези диапазони и да бъдат изработени съгласно конкретните нужди на всеки един клиент. (http://www.nagrevatel.eu) Другия често използван вид керамики са плоските керамики. Всяка една от тези плочи представлява правоъгълна плоскост с няколко улея (канала), където се полага реотана. Отново, както и при горе упоменатите елементи, тук се използват няколко плоскости, в последователност, които определят дължината на нагревателя, отново спрямо изискванията на клиентите.

РАЗНОВИДНОСТИ

Съществуват много други, различни от упоменатите керамични нагреватели по поръчка. Това естествено се дължи на особеността на дадения керамичен елемент на всеки един керамичен нагревател. Фирмата ни работи с утвърдени производители на керамика и керамични елементи, с цел задоволяване и на най- взискателните си клиенти и техните специфични нужди, задоволяващи необходимостите на тяхното производство.

За допълнителни въпроси и разяснения относно керамичен нагревател по поръчка, както и за отправяне на конкретно запитване за точно определен вид патронен нагревател, моля не се колебайте да се свържете с нашите експерти на посочените в страницата ни http://www.nagrevatel.eu контакти за връзка. Така ние ще можем да изработим желания от Вас нагревател по възможно най- добрия начин, удовлетворяващ вашите конкретни нужди.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.

Новини

Силиконов Бандажен Нагревател

Силиконов бандажен нагревател d=310mm h=60mm 500W

Патронен нагревател по модел

Патронни нагреватели d=12.5mm L=60mm 630W

силикат карбид SiC нагревател

SiC нагревател за пещ

Вижте всички новини

Продукти

нагревател в алуминий, нагреватели в алуминий, нагревател в алуминиева отливка, нагреватели в алуминиеви отливки, нагревател, нагреватели, нагревател в отливка, нагреватели в отливки, тръбен нагревател в отливка, тръбен нагревател в алуминий

НАГРЕВАТЕЛИ В ОТЛИВКИ И ЕЛЕМЕНТИ

оригинални патронни нагреватели, фабрични патронни нагреватели, фабричен патронен нагревател, оригинални нагреватели, патрон, патронен, патронни, нагревател, нагреватели, патронен нагревател, патронни нагреватели

ФАБРИЧНИ ПАТРОННИ НАГРЕВАТЕЛИ

нагревател за фурна, нагреватели за фурни, тръбен нагревател за фурна, тръбни нагреватели за фурни, фурна, фурни, нагревател, нагреватели, тръбен нагревател за фурна, тръбни нагреватели за фурни, nagrevatel, nagrevateli, nagrewatel

НАГРЕВАТЕЛИ ЗА ФУРНИ

Вижте всички нагреватели

Услуги

МЕХАНИЗЪМ И ИНСТРУМЕНТАРИУМ ЗА ОБРАТНА ВРЪЗКА И ОЦЕНКА ОТ СТРАНА НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА ОТНОСНО ДЕЙСТВИЯТА НА ИАОС, СВЪРЗАНИ С ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Гражданското участие в опазването на околната среда

Вижте всички услуги