реотан, спирала, нагревателна спирала

РЕОТАН

ХАРАКТЕРИСТИКА

Предлагаме навиването на реотан, познат още като нагревателна спирала или спирали за специфични нужди на клиентите Ни. Това е рядък тип услуга, която рядко се използва от клиентите ни. Основно е приложима, главно, с цел битови ремонти и приложението им в много специфични машини и съоръжения.

РАЗНОВИДНОСТИ

Реотани, които произвеждаме са изработени само от висококачествен шведски кантал на фирма Kanthal. Това е най- висококачествения кантал познат на пазара, който е изключително богат на разнообразие. Нагревателна спирала може да се разграничи от гледна точка на сечение на кантала. Също, всеки реотан, спирала, се различава от тип и примеси в кантала, които определят неговия специфичен тип и обозначение, признати по световните стандарти.

ПОЗНАТИ ВАРИАЦИИ

Много често в практиката се сблъскваме с парадокса, да бъдат разменяни или обърквани по значение, ключовите обозначения или наименования на нагревателите. Така, например, много популярно, конкретно в България, е, че реотан е познато наименование за всякакъв вид нагревател. Хората разпознават тръбният нагревател като реотан. Също така, разпознаваем, е керамичният нагревател, който също се определя като реотан.  Реално обозначението и употребата на реотан, е правилно, само когато става въпрос за гол, спирален нагревател. А именно, навит от кантал съпротивителен проводник, с определено сечени, мощност, съответно дължина и диаметър. От него се получава гола нагревателна спирала, която е правилно да се нарече РЕОТАН.

В практиката са познати различни видове реотани. Основно, различието произхожда от вида на кантала. Това се обуславя от условията, при които ще изпълнява своята работа. Така, например, при експлоатация, която се извършва до 600 градуса по Целзий, използваният кантал е един вид. Ако, обаче, се изисква, по- голяма температура, например, 1000 градуса по Целзий, тогава материалът следва да бъде различен. Ако необходимата температура е над 1200 градуса, тогава канталът се заменя с Никротал, който е отново продукт на марката Kanthal.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.