монтажна паста, монтажни пасти, високо температурна паста, температурна паста, термична паста, паста за нагреватели, монтажна паста, монтажни пасти, монтажна паста за нагреватели, монтажни пасти за нагреватели, монтажна паста за патронен нагревател, монтажна паста за патронни нагреватели

МОНТАЖНА ПАСТА

ХАРАКТЕРИСТИКА

Монтажна паста е задължителен елемент при инсталацията на голяма част от тръбните нагреватели, а особено на касетно- патронни нагреватели. При монтажа на патронните нагреватели в предвидените за целта канали, разпробити в съответните машини, често пъти се получава разлика, между външният диаметър на тръбата на патронния нагревател и предвидената за монтажа му разпробит отвор. Тази разлика може да бъде от няколко милиметра до няколко сантиметра.

ОСОБЕНОСТИ

Във всички случай разликата в диаметрите на нагревателя и отвора е неприемливо да бъде оставена незапълнена. Това е така, защото в този отвор, в това празно пространство, се получава термо джоб, където температурата, която въздуха, останал не уплътнен, достига много висoки равнища, което води до бързото изгаряне на нагревателя, поради прегряването на тръбата.

Начинът, този проблем да бъде разрешен е много елементарен и не много скъп. Касае се до използването на специална монтажна паста, която работи в диапазона от -180 градуса по Целзий до +1200 градуса по Целзий. Тази паста уплътнява незапълненото пространство. Благодарение на това, нагревателя работи, без да се напряга, отдавайки температурата директно върху машината, за която е предвиден.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Високо температурна монтажна паста трябва да бъде задължително използвана при монтажа на всички видове нагреватели, които се вграждат в други елементи. Независимо, дали се вграждат в алуминиеви елементи или в други като материал. При наличие на малко пространство между нагревателя и елемента, в който се влага, то това пространство следва да се уплътни с монтажна паста. В противен случай могат да се образуват въздушни температурни джобове. Въздуха е най- бързо усвояващият температурата елемент. В тези зони е възможно да се развие много висока температура, която да причини дефект в нагревателя.

Фирма Сираков С ЕООД предлага качествена монтажна паста за нуждите на своите клиенти. Повече за необходимата Ви монтажна паста, можете да научите, свързвайки се с нас на посочените в страницата ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас продукти. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.