нагревател за киселина, нагреватели за киселина, нагреватели за киселини, нагревател за агресивна среда, нагреватели за агресивни среди, агресивна среда, киселина, киселини, основа, основи

НАГРЕВАТЕЛИ ЗА КИСЕЛИНИ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Нагреватели за киселини са много специфичен вид нагреватели, които имат много тясно дефинирано приложение. Този тип нагреватели, в голямата част от случаите, представляват тръбни нагреватели, изработени или от тефлонова тръба или тефлонно облицована тръба. Наричат се още тефлонирани нагреватели. Също, могат да се изработят от стандартна неръждаема тръба. Върху нея се монтира тефлоново покритие, което действа превантивно върху нагревателите за киселини. Нагревател за киселина може да бъде изработен и от киселинно устойчива тръба, в повечето случай, неръждаема тръба SS316L, но това се използва при много слаби или разредени киселини. При концентрирани киселини или основи, неръждаем нагревател без покритие не е решение.

Стандартно нагреватели за киселини се изработват от тръби с диаметри d=8mm, d=10mm и d=12mm, но също така и от други диаметри тръби, които се тефлонират. Като форма и рзмери, тези тип нагревател за киселина, на 99% могат да се припокрият със стандартните форми и размери. В тях могат да бъдат изработени всички видове нагреватели с конкретните диаметри на тръбата.

РАЗНОВИДНОСТИ

Другите видове нагреватели за киселини, представляват специфични стъклени или кварцови елементи, подбрани за издържат на определените киселинни условия, в които тръби се поставят инфрачервени нагреватели, най- често керамични, изпълняващи конкретните нужди на клиента за работа в киселинни условия.

Могат да се обобщят следните видове нагреватели за киселини:

  • нагревател за киселина с тефлоново покритие;
  • емайлиран нагревател за киселини и агресивни среди;
  • кварцов, потопяем нагревател за киселина.

Има и други, малко разпространени нагреватели за киселинни условия, които се изработват от специфични порцеланови или керамични елементи.

Фирма Сираков С ЕООД изработва висококачествен нагревател за киселина за нуждите на своите клиенти. Повече за необходимия Ви нагревател за киселина, можете да научите, свързвайки се с нас на посочените в страницата ниhttp://www.nagrevatel.euконтакти.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.