касетен нагревател, касетни нагреватели, нагревател за кантираща машина, нагреватели за кантиращи машини, нагревател, нагреватели, патрон, патронен, патронни, патронен нагревател, патронни нагреватели, оригинални патронни нагреватели

ПАТРОННИ НАГРЕВАТЕЛИ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Патронни нагреватели са тръбни нагреватели, които притежават специфични и характерни черти. Това позволява, патронен нагревател да бъде обособен като отделна група нагреватели.

Повече за Патронните нагреватели

Наименованието патронни нагреватели произлиза от специфичната форма която те задължително притежават. Тези нагреватели са еднотипни, изработени от тръба (във всичките й разновидности). Така те могат да бъдат произведени от черна, медна, неръждаема тръба. Понякога (в много редки и специфични случаи) и от кварцова тръба. Характерна тяхна черта е, че краищата им са с едностранни изводи. Тоест и двата края на реотана излизат от единия край на използваната тръба. Другата част на тръбата бива затапена, по няколко различни начина:

  • посредством метална пластина;
  • използвайки медна тапа;
  • използвайки сребърен припой;
  • някои други непопулярни начини, които се срещат много рядко в практиката.

Друга характерна тяхна особеност е това, че те не придобиват друга освен права (патронна) форма. Тръбите, които се използват за производството на патронни нагреватели са, в повечето пъти, от черна или неръждаема тънко стенна тръба. Тези тръби позволяват най- лесното и качествено вътрешно изолиране на нагревателя.

Патронните нагреватели поемат мощност пропорционална на дължината на тръбата, която се използва на направата им. Тоест (което е валидно, в голяма степен за всеки нагревател) площта определя мощността. Или казано по друг начин, колкото е по- дълъг вашия патронен нагревател, то толкова неговата мощност би била по- голяма. Патронни нагреватели, могат да бъдат 100% персонализирани.

Спецификация на патронните нагреватели

Патронни нагреватели, биха могли да бъдат произведени с изводи, както всеки друг тръбен нагревател. В най- голяма степен това става, посредством силиконов или фибростъклен проводник, което се обуславя от характерния им в повечето случаи монтаж). Същото в голяма степен важи и за начина на захващане. Патронните нагреватели позволяват захващането им посредством всеки тип накрайник като най- разпространените типове са „М”- накрайниците. Те са с различен размер, в зависимост от дебелините на тръбите. Патронни нагреватели се произвеждат обикновено с по широк диаметър на тръбата в сравнение с повечето видове тръбни нагреватели. Така в голяма част от случаите патронните нагреватели започват от дебелина на тръбата ф4 мм и достигат до ф60 мм, а при по специфични видове дори се използват тръби с по-широк диаметър.

Приложение на патронните нагреватели

Патронни нагреватели обикновено се монтират в уреди (машини, съоръжения), в които са предвидени специални канали (улеи), където всеки патронен нагревател просто се поставя. Това се случва на принципа на патрон в пистолет с барабан. Това прави този тип нагреватели изключително лесни за монтаж и демонтаж.

Методологията, която фирма Сираков С ЕООД използва при производството на патронни нагреватели, в съчетание с високото качество на използвания ресурсен материал, подсигурява дългия и полезен живот на всеки нагревател от този вид.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.