ПАТРОННИ НАГРЕВАТЕЛИ

Касетно-патронните нагреватели са тръбни нагреватели, които притежават специфични и характерни черти, което позволява, те да бъдат обособени като отделна група (клас) нагреватели.

 

Наименованието им произлиза от специфичната форма която те задължително притежават. Тези нагреватели са еднотипни, изработени от тръба (във всичките и видове и от всеки познат материал). Така те могат да бъдат произведени от черна, медна, неръждаема тръба, а понякога (в много редки и специфични случаи) и от кварцова тръба. Характерна тяхна черта е, че краищата им са с едностанни изводи (тоест и двата края на реотана излизат от единия край на използваната тръба), а другата част на тръбата бива затапен, по няколко различни начина:

 

–      посредством метална пластина;

–      използвайки медна тапа;

–      използвайки сребърен припой;

–      някои други непопулярни начини, които се срещат много рядко в практиката.

 

Друга характерна тяхна особеност е това, че те не придобиват друга освен права (патронна) форма. Тръбите,които се използват за производството им са, в повечето пъти, от черна или неръждаема тънкостенна тръба, която позволява най- лесното и качествено вътрешно изолиране на нагревателя.

 

Касетните нагреватели поемат мощност пропорционална на дължината на тръбата, която се използва на направата им. Тоест (което е валидно, в голяма степен за всеки нагревател) площта определя мощността. Или казано по друг начин, колкото е по- дълъг вашия касетен нагревател, то толкова мощността, която би могла да се вкара в него би била по- голяма.

 

Касетните нагреватели, биха могли да бъдат произведени с изводи, както всеки друг тръбен нагревател (но в най- голяма степен това става, посредством силиконов проводник, което се обуславя от характерния им в повечето случаи монтаж), а същото в голяма степен важи и за начина на захващане. Касетно-патронните нагреватели позволяват захващането им посредством всеки тип накрайник като най- разпространените типове са „М”- накрайниците, които са с различен размер, в зависимост от дебелините на тръбите. Касетните нагреватели се произвеждат обикновено с по широк диаметър на тръбата в сравнение с повечето видове тръбни нагреватели. Така в голяма част от случаите касетните нагреватели започват от дебелина на тръбата ф6 мм и достигат до ф60 мм, а при по специфични видове дори се използват тръби с по-широк диаметър.

 

Касетно-патронните нагреватели обикновено се монтират в уреди (машини, съоръжения), в които са предвидени специални канали (улеи), където нагревателя просто се поставя, на принципа на патрон в пистолет с барабан. Това прави този тип нагреватели изключително лесни за монтаж и демонтаж.

 

Методологията, която фирма Сираков С ЕООД използва при производството на касетно- патронен нагревател, в съчетание с високото качество на използвания ресурсен материал, подсигурява дългия и полезен живот на всеки нагревател от този вид.