резистор, резистори, съпротивление, съпротивления, нагревател, нагреватели

РЕЗИСТОРИ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Резисторите, също познати като съпротивления, са елементи, които се използват за понижаване на напрежението на тока. В голяма част от производствата, там където има специфична или специфични машини, съоръжения или оборудване, се прибягва до използването на резистори за да се доставят на тези специфични уреди необходимите им оптимални условия за работа. Друга функция на всеки отделен резистор е да понижи напрежението в условия, където работят хора и високото напрежение, би могло да навреди на здравето им. Затова се прилагат резистори (съпротивление), които понижават напрежението и евентуални инциденти са по- малко вероятни.

СПЕЦИФИКАЦИЯ

При изработването на резистори (съпротивление), те се изчисляват и изработват при точно определено омическо напрежение. То понижава първоначално подаденото високо напрежение до необходимото по- ниско напрежение. Това става в зависимост от специфичните изисквания на дадения клиент. В едно производство могат да се използват различни резистори. По този начин подавайки определено високо напрежение, към една машина то може да бъде разпределено и понижено до необходимите му стойности, а към друга машина може отново да бъде подадено и разпределено с друго напрежение, съгласно изискването на даденото съоръжение. По този начин може едновременно към една машина от първоначално подадено напрежение то да бъде разпределено с една стойност, едновременно с което, към друга машина да бъде преразпределено с друга стойност.

ОСОБЕНОСТИ

Всеки отделен резистор може да бъде изработен по различни критерии, основно зависещи от особеностите на клиентското задание. Така, най- често, съпротивленията се изработват върху керамична основа, която може да бъде кръгла или плоска. Също така, е възможно, те да бъдат изработени под формата на тръбен нагревател. Има и други познати възможности за изработка на резистор.

Фирма Сираков С ЕООД изработва висококачествени резистори за нуждите на своите клиенти. Повече за необходимия Ви резистор можете да научите, свързвайки се с нас на посочените в страницата ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.

 

Можете да разгледате другите произвеждани от нас нагреватели. Също така можете да ни следите във Фейсбук страницата ни и в ЛинкедИн страницата ни.