тефлон, тефлониране, тефлонов, тефлонови, нагревател, нагреватели, галваника, галванизация, нагревател за главанизация, нагреватели за галванизация, тефлонов нагревател, тефлонови нагреватели, тефлониран нагревател, тефлонирани нагреватели, нагревател за агресивна среда, нагреватели за агресивна среда, нагреватели за агресивни среди

Греалки за галванизацијата

Сираков Со дооел нуди на своите клиенти изработка на греалки, предвидени за процесот на галванизацијата. На сите запознаени со главанизацията лица е повеќе од јасно дека галванизацијата е процес кој се одвива под особено високи температурни нивоа. Токму поради оваа причина, греалки кои се користат во процесот на галванизацијата, не можат да бидат обични грејачи. Овој тип греалки и греење елементи, поради особеноста дека треба ди издржат екстремни висока температура при која, стандардните цевки типови SS304, SS306, а дури и жарените цевки SS309 и SS316, не би можеле да одолеат на температурата и би неисправната.

За целите на галванизацијата, како и за многу други процеси во кои се постигнуваат екстремно високи температурни нивоа, се користат грејачи и грејни елементи кои им се направени со титаниум обложена. Титанија е елемент, за кој не претставува проблем да издржи високите температури при процесот на галванизаия, а и при други процеси, каде преовладуваат температури од 900 степени Целзиусови и повеќе.

Титан цевчести греалки, наменети за главанизация се строго специфичен вид греалки. Нивната структура ги претвора во уникатен изглед кој не подлежи на никаква замена, со каков и да било други вид електрични грејачи. Грејачот за галванизацијата се иновативно решение кое преку Титанија како покритие ги прави практично незаменливи за овој процес.

Нашата компанија изработува за своите клиенти титан грејачи за главанизация, во секој вид, големина и форма, со цел усовлетворяването на специфичните потреби на нашите клиенти.

Фирма Сираков Со ДООЕЛ изработува висококвалитетни титаниум грејачи за галванизацијата за потребите на своите клиенти. Повеќе за потребниот Ви грејач за галванизацијата, можете да добиете поврзувајќи се со нас на наведените во страната ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.