спирални нагреватели, сирален бързо нагряващ нагревател, бързо нагряващи нагреватели, бързо нагряващ нагревател, спирален нагревател

Хеликоидни грејачи

Хеликоидни греалки се исклучително специфичен вид електрични греалки. Тие, заедно со Патронот греалки, стекнуваат популарност и во овој момент се најпопуларните греалки меѓу новостроящите се машини и опрема. Хеликоидни греалки најчесто се користат за поставување на одредени цилиндрични елементи, чие загревање овозможува нормално функционирање на соодветните машини и опрема и спецификите на даденото производство.

Хеликоидни грејачи поседуваат специфична хеликоидни форма. Изработени се од квадратна цевка со стандардна мали димензии. Најпопуларни се цевките со димензии 3мм на 3мм. Како резултат на оваа цевка се намотува со цел стекнување на специфичната хеликоидни форма. Грејач се разликуваат особено во надворешниот и внатрешен дијаметар на спиралата, висината на дадениот грејач, како и должината на напојување заклучоци.

http://www.nagrevatel.eu