термо кожух, термо кожуси, изолационен кожух, изолационни кожуси, енергоспестяващи решения, енерго спестяване, термо изолационен кожух, термо изолационни кожуси

Изолациски куќиште

Фирма Сираков Со Рибар нуди на своите клиенти уникатна за бугарскиот и светски пазар решение за енергија спестяемост на миканитовите, рамни и тапан греалки, како и керамичките барабан греалки.

Тоа е т.н. изолациски кужух користи за овој тип греалки. Изолационен кужух, се изработува по специјална западноевропска технологија на водечките компании во областа на зачувување на енергијата и електростопанство преносливост. Претставува, чисто визуелно слој, кој се монтира, повеќето веќе на керамичките и миканитовите барабан греалки, но исто така и врз другите споменати погоре видови грејачи. Служи за задржување на температурните нивоа, дури после прекин фактичката работа на даден грејач. На овој начин постигнатата од него температура се задржува за околу 40% повеќе време. Така добивате греење за 40% повеќе во исто време штедите електрична енергија. Тоа, под услов употребениот од вас грејач е со поголеми димензии и поголема моќност, односно потрошувачка на електрична енергија, или користите повеќе на број греалки, Вие реално, преку термо изолација куќиште, ќе заштедите околу 40% од електроенергетскиот си потрошувачка на дневна, месечна, соодветно и на годишна основа.

Повеќето едноставно кажано, ако користите еден грејач, од наведените погоре видови, да се загрева 10 минути дефинитивно објект, тоа применувајќи термоизолационния куќиште, овој грејач пеално ќе загрева 6 минути, наместо 10 минути, а во останатото време (останатите 4 минути) , грејачот нема да троши електрична енергија, но истовремено топлината и температурата, која стандардна грејачот создава, ќе го задржат својот опсег.

Фирма Сираков Со ЕООД изработува квалитетни изолациони кужуси за потребите на своите клиенти. Повеќе за потребниот Ви изолациски кужух можете да добиете сврзувајќи се со нас на наведените во страната ни (http://www.nagrevatel.eu) контакти.