касетен нагревател, касетни нагреватели, нагревател за кантираща машина, нагреватели за кантиращи машини, нагревател, нагреватели, патрон, патронен, патронни, патронен нагревател, патронни нагреватели, оригинални патронни нагреватели

Касетата-Патронот Грејач

Касетата-Патронот грејачи се цевни грејачи кои поседуваат специфични и карактеристики, овозможувајќи им, тие да бидат посебни како посебна група (класа) грејачи.

Името им доаѓа од специфичната форма која задолжително имаат. Овие грејачи се еднотипни направени од цевка (во сите и видови и од секој познат материјал). Така тие можат да бидат произведени од црна, бакарна, не’рѓосувачки цевка, а понекогаш (во многу ретки и специфични случаи) и од кварцен цевка. Карактеристична нивна карактеристика е дека краевите им се со едностанни заклучоци (односно и двата краја на жица излегуваат од едниот крај на користената цевка), а другиот дел на цевката треба затапен, на неколку различни начини:

– Преку метална плоча;
– Користејќи бакарна тапа;
– Користење на сребрен припой;
– Некои други непопуларни начини, кои се среќаваат многу ретко во практиката.

Друга карактеристична нивна карактеристика е тоа што тие не добиваат друга освен права (патрони) форма. Цевките, кои се користат за производство им се, во повеќето пати, од црна или нерѓосувачки тънкостенна цевка, која овозможува најлесно и квалитетно внатрешно изолирање на грејачот.

Касетата греалки преземат моќност пропорционална на должината на цевката што се користи на правење им. Односно (што е валидна, во голема мера за секој грејач) површината одредува моќноста. Или кажано на друг начин, колку е подолг вашиот Касетата грејач, тоа толку силата која би можела да се стави во него би била поголема.

Касетата греалки, би можеле да бидат произведени со заклучоци, како секој друг цевка грејач (но во најголем степен тоа се случува, преку силиконски жица што се условува од карактеристичниот во повеќето случаи монтажа), а истото во голема мера важи и за начинот на држење. Касетата-Патронот греалки дозволуваат зафатот им преку секој тип на приклучок како најчестите типови се “М” – црева кои се со различна големина, во зависност од дебелината на цевките. Касетата грејачи се произведуваат обично со широк дијаметар на цевката во споредба со повеќето видови цевки грејачи. Така во голем дел од случаите Касетата греалки почнуваат од дебелина на цевката d=6mm и достигнуваат до d=60mm, а кај одредени видови дури се користат цевки со поголем дијаметар.

Касетата-Патронот греалки обично се монтираат во уреди (машини, опрема), во кои се предвидени посебни канали (Улеи), каде што грејачот едноставно се поставува принципот на патрон во пиштол со тапан. Тоа го прави овој тип греалки исклучително лесни за монтажа и демонтажа.

Методологијата која фирма Сираков Со ДООЕЛ користи во производството на касетата-Патронот грејач, во комбинација со високиот квалитет на користениот извор материјал осигурува долгиот и корисен живот на секој грејач од овој вид.