колекторен нагревател, колекторни нагреватели, тръбен нагревател, тръбни нагреватели, колекторни тръбни нагреватели, колекторен тръбен нагревател. нагревател, нагреватели

насловот греалки

Колектор цевка греалки се користат главно за брзо загревање основи .
Карактеристично за овој вид греалки е дека се користат при постигнувањето на високи температурни нивоа , дури околу 1000 степени Целзии . Друга карактеристика на колектор цевка греалки е дека иако тряхната тубуларна суштина , тие се исклучително лесни за обликување и поседуваат голема флексибилност . Форма на колектор цевка греалки би можела да биде лесно променет дури со најобичен гумен чекан . Тоа им својство е идеално при полагањето на овие греалки во специфични форми , кои треба да се загреат до одредена температура . Оваа флексибилност се постигнува благодарение на совршените начества на висока температура легура NiCr . Жици е поставен во цевки од Хром- никел челик куќиште , а изолацијата е со највисок квалитет на магнезиум оксид ( MgO ) .

Краевите на грејачот

При колектор цевка греалки , на краевите на цевката има изграден пост терминал , кој дава ладна точка од околу 40mm ( минимум) . Двата пост терминал на краевите на секоја цевка се запечатени со специјални компоненти за спречување на влегување во грејач на влага .

Овој вид греалки се нудат во цевките , како и со кружни , така и со квадратна пресек на цевката.

Фирма Сираков Со ДООЕЛ изработува квалитетни греалки во фиберстъкло за потребите на своите клиенти. Повеќе за потребниот Ви грејач во фиберстъкло можете да добиете поврзувајќи се со нас наведени во страницата ни ( http://www.nagrevatel.eu ) контакти .